Geschiedenis Leeuwis Fysiogroep
50 jaar Fysiotherapie Apeldoorn Leeuwis Fysiogroep

fysioTherapie en preventie

Goed dat je ons gevonden hebt. Wij helpen jou!

Snel weer in beweging

Keurmerk Fysiotherapie

Alle zorgverzekeraars

fysioTherapie en preventie

Goed dat je ons gevonden hebt. Wij helpen jou!

Snel weer in beweging

Keurmerk Fysiotherapie

Alle zorgverzekeraars

Kan fysiotherapie mij helpen?

Met fysiotherapie kunnen wij jou helpen bij klachten en aandoeningen aan je spieren, banden, pezen, gewrichten, zenuwen en longen. Maar ook bij conditieverlies, bij herstellen voor en na een operatie, bij herstellen na corona, bij diabetes, bij leefstijlverandering, bij oedeem, bij sportblessures en bij prestatieverbetering kunnen wij je helpen. Onze fysiotherapeuten in Apeldoorn staan voor je klaar en helpen je graag met passende fysiotherapie.

Fysio app

 

Fysio coaching app voor onze clienten

 

We zitten langer en langer op ons achterste. Om actief en gezond te blijven, moeten we onze leefstijl en gewoonten veranderen. Wij kunnen je hierbij helpen en je kunt met onze Leeuwis FysioFit app ook zelf aan de slag.  

Wat onze cliënten zeggen

Fysiotherapie Apeldoorn Klantenbeoordeling Review Zorgkaart

Geen woorden, maar daden. Perfecte fysiotherapie in Apeldoorn. Gericht op het probleem en eerlijk wat betreft resultaat en behandeling. Geen onnodige behandelingen! Ik heb zeer goede ervaringen met Leeuwis Fysiogroep.

Fysiotherapie Apeldoorn Klantenbeoordeling Review Zorgkaart

Fijne fysiotherapie door zeer kundige specialisten. Ik kan altijd snel terecht, goede uitleg, goede behandeling. Ik heb alleen maar lof over deze praktijk en ik kan het iedereen aanraden om daar heen te gaan voor goede en professionele behandelingen.

Fysiotherapie Apeldoorn Klantenbeoordeling Review Zorgkaart

Ik had al heel lang last van triggerpoints in mijn schouders en veel geprobeerd maar niets hielp. Totdat ik een afspraak maakte bij Leeuwis Fysiogroep in Apeldoorn. Na 3 behandelingen waren mijn klachten voor 85% verdwenen.

Wat onze clienten zeggen

Zorgkaart Nederland

Geen woorden, maar daden. Perfecte fysiotherapie. Gericht op het probleem en eerlijk wat betreft resultaat en behandeling. Geen onnodige behandelingen! Ik heb zeer goede ervaringen met deze Fysiogroep.

Zorgkaart Nederland

Fijne fysiotherapie door zeer kundige specialisten. Ik kan altijd snel terecht, goede uitleg, goede behandeling. Ik heb alleen maar lof over deze praktijk en ik kan het iedereen aanraden om daar heen te gaan voor goede en professionele behandelingen.

Zorgkaart Nederland

Ik had al heel lang last van triggerpoints in mijn schouders en veel geprobeerd maar niets hielp. Totdat ik een afspraak maakte bij Leeuwis Fysiogroep. Na 3 behandelingen waren mijn klachten voor 85% verdwenen en ben nu nagenoeg klachtenvrij.

Je wordt bij ons behandeld door gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zij staan in het kwaliteitsregister van het Keurmerk Fysiotherapie.

Wij luisteren. Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar en helpen jou graag. Je hebt bij ons direct contact met je fysiotherapeut.

Je hebt bij ons snel een afspraak en een behandeling, bij je thuis of in een van onze fysiotherapiepraktijken in Apeldoorn en Barneveld.

Preventie, leefstijl en training in Apeldoorn

Wanneer je regelmatig beweegt en kunt ontspannen voel jij je geestelijk en lichamelijk fitter en heb je op langere termijn minder kans op lichamelijke klachten en bepaalde ziekten. Onze preventie, leefstijl en trainingsprogramma's zijn erop gericht om jou op een verantwoorde manier in beweging te brengen en in beweging te houden. Wij vinden dat bewegen leuk en gezellig moet zijn. Alleen dan zul je gemotiveerd blijven om te bewegen. 

Stichting Keurmerk Fysiotherapie Apeldoorn
Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie Apeldoorn
Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet
FyraNet Reuma Fysiotherapie Apeldoorn
Chronisch ZorgNet Fysiotherapie Apeldoorn

Thuiswerk advies

We werken tegenwoordig steeds meer thuis. Dit kan belastend zijn voor je lijf, want wie controleert thuis of de thuiswerk plek wel ergonomisch verantwoord is? En wist je dat thuiswerk aan hele andere eisen moet en kan voldoen dan het werk op kantoor omdat de omstandigheden heel anders zijn? Naast lichamelijke klachten kun je ook last krijgen van psychische klachten door thuiswerken. Onze fysiotherapeut kan jou helpen met thuiswerk advies. Lees eerst zelf hoe je lichamelijke en psychische klachten kunt voorkomen en verminderen.

Laatste nieuws

Stimulatie van de nervus occipitalis (achterhoofdzenuw) voorkomt extreem pijnlijke aanvallen van chronische clusterhoofdpijn bij patiënten bij wie eerdere medicamenteuze behandelingen niet aansloegen. De ICON-studiegroep, onder leiding van professor Michel Ferrari, neuroloog aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), publiceerde haar bevindingen in de Lancet Neurology. 

Chronische clusterhoofdpijn, ook wel bekend als ‘zelfmoordhoofdpijn’, is een ernstig invaliderende chronische hersenaandoening die ondraaglijke hoofdpijnen veroorzaakt, meestal meerdere malen per dag. De aanvallen duren elk gemiddeld 1 – 2 uur en treden vaak ook ’s nachts op, waardoor de slaap ernstig wordt verstoord. Behandelingen hebben vaak onvoldoende effect, waardoor patiënten wanhopig worden.

 

Stimulatie nervus occipitalis

In een groot onderzoek in verschillende landen werd de werkzaamheid en veiligheid van achterhoofdzenuwstimulatie onderzocht bij patiënten bij wie aanvallen van chronische clusterhoofdpijn niet voorkomen konden worden, ondanks verschillende behandelpogingen met medicatie. Ferrari legt uit: “De achterhoofdzenuw is een makkelijk bereikbare, oppervlakkig gelegen huidzenuw aan de achterkant van het hoofd, die verbonden is met de hersenstam. Dit verklaart waarom stimulatie ervan aanvallen van clusterhoofdpijn kan voorkomen.”

 

Sterke vermindering van de klachten

Een kleine neurostimulator werd onderhuids, aan de achterkant van het hoofd vlak bij de achterhoofdzenuw, geïmplanteerd en verbonden met een batterij die onderhuids in de bil of buik geplaats werd. De implantatie en stimuleringsprotocollen werden gesuperviseerd door professor Frank Huygen van de afdeling Anaesthesiologie van het Erasmus MC. “Standaardisatie van de procedure in alle deelnemende centra was de sleutel tot het succes van deze studie”, zegt Huygen. Nadat het apparaat was geïmplanteerd, kregen 130 patiënten willekeurig gedurende zes maanden hoge of lage elektrische stimulatie van de achterhoofdzenuw. Binnen een paar weken namen de frequentie en ernst van de aanvallen drastisch af. “Sommige patiënten werden zelfs aanvalsvrij”, zegt Ferrari. Met een individueel geoptimaliseerd stimulatie protocol hield de verbetering jaren aan.

De behandeling werd goed verdragen. Meer dan 90% van de patiënten was zeer tevreden en zou de behandeling aan andere patiënten aanbevelen. Gedeelde-eerste auteur Poldi Wilbrink concludeert: “Ik ben 10 jaar geleden als promovendus begonnen met deze studie. Inmiddels ben ik neuroloog en vind ik het fantastisch om zoveel, voorheen wanhopige maar nu sterk verbeterde, patiënten te zien”. Ferrari: “Zo’n opmerkelijke verbetering is des te indrukwekkender als je beseft dat dit zeer ernstig aangedane chronisch zieke patiënten waren, die maar niet verbeterden met bestaande behandelingen.”

 

Vergoed door Nederlandse zorgverzekering

Financiële steun voor de ICON-studie werd verkregen uit Ferrari’s NWO Spinozapremie, een subsidie van Medtronic, en een ontwikkelingssubsidie van € 6 miljoen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport binnen een voorwaardelijk vergoedingsprogramma. Na afronding van het onderzoek heeft het Ministerie besloten dat achterhoofdzenuwstimulatie voor chronische clusterhoofdpijn door de zorgverzekering zal worden vergoed. “Dit is geweldig nieuws voor al die patiënten die al zo lang last hebben van onbehandelbare ondragelijke clusterhoofdpijnen”, aldus de patiëntenorganisatie Hoofdpijnnet.

 

Geselecteerde medische centra

De diagnose en behandeling van patiënten met chronische clusterhoofdpijn en de uitvoering en controle van achterhoofdzenuwstimulatie vereisen specifieke deskundigheid. Om deze reden is besloten dat slechts enkele, nauw samenwerkende, centra de therapie in Nederland mogen geven: LUMC (dr. Rolf Fronczek), Erasmus MC (prof. dr. Frank Huygen), Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (dr. Wim Mulders/dr. Kurt Erkan), Zuyderland Ziekenhuis (dr. Poldi Wilbrink) en Maastricht UMC (dr. Onno Teernstra). Neuroloog dr. Fronczek, die nu verantwoordelijk is voor de behandeling van patiënten met clusterhoofdpijn in het LUMC, benadrukt: “Patiënten die voorheen niet behandeld konden worden, kunnen nu profiteren van een nieuwe veelbelovende behandeling. Zorgvuldige evaluatie en monitoring blijven echter noodzakelijk om hun behandeling verder te kunnen optimaliseren.”